Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudatos önfejlesztés

2017.04.22

 Mindenkinek van olyan időszak az életében, amikor nem érzi magát jól a bőrében. Tele van gátlásokkal, félelmekkel, lemondásokkal, vagy akárcsak érzi, hogy valamilyen területen nincs rendben az élete. Ilyenkor a legfontosabb, hogy eljussunk arra a pontra, hogy változtatni szeretnénk az életminőségünkön. Kezdésként át kell gondolnunk, hogy mi állhat a probléma mögött, majd csak ezután szabad a megoldásán gondolkodnunk.

Ebben a bejegyzésben a saját tapasztalataimon keresztül szeretném átadni a tudatos önfejlesztés előnyeit, hogy a magabiztos, összeszedett gondolkodás mennyiben segítheti előre az életünket.

ras3.jpg

Nagyon nagy szerepe van az életemben a tudatos, önfejlesztő gondolkodásnak, ami számomra azt jelenti, hogy leírom különböző színű, kis papír kártyákra, hogy miben szeretnék változtatni az életemben vagy saját magamon. Azért különböző színű lapokat választok, mert minden egyes területét az életemnek más és más színnel jelölöm.  Minden este elalvás előtt felolvasom őket hangosan, hiszen a kimondott szónak sokkal nagyobb teremtő ereje van, mint egy gondolatnak.

Egy megtörtént példa az életemben, hogy jelentkeztem egy céghez dolgozni, azonban az interjú után két hétig nem kaptam semmiféle visszajelzést tőlük. Minden este leírtam egy kis papírra a célomat, majd felolvastam hangosan, hogy sikerülni fog, ott fogok dolgozni, el fogom érni a célom, amit kitűztem magamnak. Hittem a képességeimben és a legfontosabb, hogy hittem önmagamban, hiszen nélküle semmit sem érünk el az életben. 

Teljesen bele képzeltem magamat a helyzetbe, hiszen minél többet foglalkozunk egy adott céllal, agyunk egyre inkább valóságnak fogja fel azt. Majd ezután a hosszúnak tűnő várakozás után kaptam egy levelet, hogy üdvözölnek cégben.

postit-1726554_960_720.jpg

Úgy gondolom, hogy rengeteget segített ennek a módszernek az alkalmazása, így azóta is mindig próbálom ezt a trükköt használni.

Nagyon fontos, hogy tudjuk mi az amit akarunk, és mi az, amit nem akarunk többször viszontlátni az életünkben. Sok esetben nagyon nehéz, de törekedni kell elfogadni mindazt, ami már megtörtént velünk, de tudnunk kell, hogy ez nem azt jelenti, hogy a jövőben is így kell lennie a dolgoknak. Ha valami nem úgy alakult a múltadban, ahogy tervezted, nem kell hagynod, hogy befolyásolja a jövődet, egyszerűen el kell döntened az elfogadás után, hogy mi az, amin változtatni szeretnél.

Mindenhez szükségünk van a saját belső fényünkre, amiről tudnunk kell, hogy sosem alszik ki, azonban nagyon fontos, hogy adott esetekben tudjunk lenni saját magunk mentorai is. Amikor már úgy érezzük, hogy segítségre, támogatásra van szükségünk fontos, hogy olyan embert választanunk, aki már előttünk jár, tapasztalt és teljes szívvel megbízunk benne.

                                                         írta: Radányi Lili

 

           

 

A mappában található képek előnézete Idézetek