Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 tanács a gyermekneveléshez

2009.09.06

1. Adj gyermekednek folyamatos, állandó, személyes gondoskodást. Ez éppen olyan fontos, mint az élelem.

 1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Adj nagylelkűen gyermekeidnek idődből és megértésedből. Játssz velük, olvass nekik többet, mint amennyit általában a családban szoktak.

 134532.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Gondoskodj állandóan újabb és újabb tapasztalatokról,és mesélj hozzá, beszélgess vele sokat! Így születésétől kezdve részesítheted az anyanyelv változatos fordulataiban.

 0.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Bíztasd, hogy sokféle módon játsszék egyedül és más gyerekekkel is, kutasson, fedezzen fel, konstruáljon, utánozzon és alkosson!

 5-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Többször és többet dicsérd az erőfeszítéseit, mint a teljesítményét!

 4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Egyre fokozódó mértékben kívánj gyermekeidtől felelősségtudatot! Teremts olyan körülményeket, hogy a feladatok teljesítéséhez minden erejét össze kelljen szednie, összes képességét latba kelljen vetnie!

 6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Emlékezz rá, hogy minden gyermek sajátos tulajdonságokkal rendelkező egyszeri,egyedi személyiség. Így az, ami kedvező az egyiknek, nem biztos, hogy jó a másiknak.

 pingvinek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Műveld magad annyira, hogy észrevehesd gyermekeidben a temperamentumának és életkorának megfelelő vonásokat, és az azoktól eltérő jelenségeket!

 170305.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Sose fenyegesd gyermekeidet azzal, hogy nem fogod szeretni, vagy túladsz rajta! Elítélheted viselkedését, de sose érezze úgy, hogy őt ítéled el!

 2-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Gyermeked nem kérte, hogy megszülethessék, ez a Te akaratod volt. Csak a vele való mindennapos törődés, jó érzelmi kapcsolat hozza létre nála a szülő iránti hálás szeretet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.